over de lessen

Mediteren

We bouwen het zitten (de meditatie) zorgvuldig op. Elke les duurt het iets langer. Zo krijg je tijd om te wennen. Ik leg uit wat je tijdens de meditatie doet. Welke rol de ademhaling speelt en wat je doet met al die gedachten die opkomen. Ook gaat het over de houding (hoe zit je het beste) en hoe kun je omgaan met ongemak. En loop meditatie is ook onderdeel van de lessen.

Voor beginners én gevorderden

Heb je nog nooit gemediteerd of slechts een paar keer geprobeerd dan leer ik je het helemaal. Er is geen voorkennis vereist, je hoeft niet lenig te zijn. Je kunt op een matje met kussen zitten, maar je mag ook op je stoel. Zit je in een rolstoel, dan ben je uiteraard ook welkom. Mediteren kan je altijd doen.

Ben je gevorderd dan krijg je van mij een opfris cursus. Je leert een manier om elke keer opnieuw te beginnen met je meditatie. Zenmind- beginnersmind! Ik geef tips over matjes, kussens en manieren om thuis zelf ook te mediteren.

Hoe Zen is het?

De meditatielessen geef ik vanuit de Zen traditie. Het zitten staat centraal. Dat betekent dat het gaat over de Boeddhistische manier van kijken naar het leven. Maar Zen gaat over dit leven, dus het is dichtbij huis. Ik hoop je te inspireren met deze prachtige traditie en je een nieuwe kijk op je leven te geven.

Wat kost het en hoe gaat het?

De lessen zijn in de ruimte van Doekracht aan de Stokmeesterlaan 3 in Zwolle. Het begin om 20.30 uur en het duurt tot 22.00 uur. Het kost €15 euro per keer. Je betaalt voor de hele reeks als je vaker wilt komen. Kom je een keer proberen dan betaal je €15. Het idee is dat we als groep de bijeenkomsten mogelijk maken voor elkaar.

Individueel

Je kunt ook individueel les krijgen en er zijn mogelijkheden tot persoonlijk onderhoud. Stuur me een berichtje als je dat wilt. Voor een coachtraject kijk op http://www.bascoacht.nl